Babeczki orzechowe z czekoladą

Odsłona kolejnych babeczek, które okazały się być przepyszne! Delikatnie zmodyfikowałam przepis Kasi ze względu na własne potrzeby i wyszły po prostu cudowne. Takie aromatyczne, jesienne, z czekoladą i orzechami dzięki czemu endorfiny rozjaśniają nam głowę i sprawiają, że człowiekowi jakoś robi się lżej :) Polecam na te chłodne, leniwe wieczory przed telewizorem :) Z przepisu wychodzi około 20 babeczek.

Babeczki orzechowe z czekoladą



Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
1,5 szklanki płatków owsianych
1 szklanka niezbyt drobno mielonych orzechów (dałam laskowe)
1/2 szklanki cukru
4 jajka
150ml oleju
1,5 szklanki maślanki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki kakao
100g czekolady mlecznej z orzechami

Przygotowanie:
Mąkę łączymy z proszkiem, kakao, płatkami i orzechami oraz pokrojoną na mniejsze kawałki czekoladą. Dodajemy do suchych składników jajka wymieszane z maślanką i mieszamy najlepiej trzepaczką tylko do chwili połączenia się składników. Formę na muffinek wykładamy papilotkami i napełniamy do 3/4 wysokości. Formę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 25 minut (do suchego patyczka). Smacznego!


, , , , , , ,

Komentarze

2 komentarzy:

Bardzo dziękuję za każdy komentarz. Będę wdzięczna za pochwały i krytykę.
Pozdrawiam!
Magda